content-page.php

Reeds vele jaren zijn wij gefascineerd door onze Belgische meubelontwerpers.
Hoe deze met veel liefde voor hun materie, hout, staal, leder, stoffen… een meubel voor telkens een andere functie tot stand laten komen. Op zoek gaan naar de beste houtsoorten, leder gaan zoeken in een Belgische leerlooierij, blijft indrukwekkend.  Hoe ze materialen proberen plooien, vormen, kneden, tot uiteindelijk een “nieuw” gebruiksvoorwerp ontstaat, dat weldra voor vele jaren een plek krijgt in een nieuw interieur. Deze mooie duurzame producten, die met gemak de concurrentie van de massaproductie uit Zweden, China en Vietnam achter zich laten.
Onze filosofie draait dan ook om deze kunstige voorwerpen ontworpen én vervaardigd op eigen bodem.

Atelier Belge

In deze zoektocht kwamen wij terecht in Westmalle bij Atelier Belge. Een atelier die net een prachtige wandrek ontworpen had en het de naam “Loopholes” meegaven.
Een multifunctioneel rek dat via de verschillende modulaire apps, naar je eigen noden en persoonlijkheid kan gevormd worden. Zo wordt de loophole snel een verticale kruidentuin voor in de keuken, een heel praktische uitbreiding voor ieder bureau of een sfeerbrenger op het terras…
Net voorgesteld als primeur op Interieur te Kortrijk… we zijn dan ook trots om deze loophole bij ons te mogen presenteren.
www.atelierbelge.eu

LH2
LH3
LH1
AD3
AD4
AD1
AD2

Atelier Dubbeloo

Daarnaast ontmoeten we Atelier Dubbeloo in Westerlo, waar twee erg getalenteerde jonge mensen hun fascinatie voor hout, staal en leder tentoonstelden. Ze deden dit onder de vorm van heel stijlvolle kleerhangers, een prachtige tafel (met een stalen frame en een massief eiken blad) en bijhorende banken. Een heel strakke buffetkast, die zich als een echt kunstvoorwerp aan ons ontplooide, vervolledigde het assortiment.
De kleerhanger en de tafel met bank behoren nu reeds tot onze collectie, de kast volgt tegen begin december.

www.atelierdubbeloo.be

 

Xavier Coenen

Met trots stellen wij ook de nieuwe modulaire kast van Xavier Coenen “ MOMODUL” voor.
Deze houten kasten in blank berkenhout of afgewerkt met laminaat, kunnen continu aangepast worden aan de noden van de gebruiker.  Ze kunnen zo steeds verder gepersonaliseerd worden.
Er bestaan 3 basismodules, die uitgebreid kunnen worden met afzonderlijke segmenten.

www.xaviercoenen.eu

XC3
XC4

Heel graag werken wij ook met de mensen van Stal collectief samen. Van hen bieden wij momenteel de mich-kruk aan.  Ook tonen wij het bijzettafeltje en 3 verschillende maten houten, ronde tafels in geolied berkenhout. Deze handige tafels zijn erg mooi als ze samen gecombineerd worden in een interieur.

www.stalcollectief.com

In de nabije toekomst wordt onze collectie permanent aangevuld met boeiende nieuwe ontwerpen, zoals binnenkort het prachtige object STOOL van Caroline Voet dat onlangs bekroond werd met het Henry Van De Velde-label.

www.carolinevoet.be

Ook willen wij onze recente samenwerking met galerij   callewaert-vanlangendonck benadrukken. Als verlenging op de eigen expo in hun galerij in de wolstraat te Antwerpen, zal er steeds werk van hen te bezichtigen zijn bij Myosotis.
Yoeri Vanlangendonck en Brecht Callewaert focussen op modernisme en constructivisme rond Art Abstrait, Art Construit, Formes, G58 en de Nieuwe Vlaamse School.
De galerie verzamelt en promoot avant-garde kunstenaars na 1945.

www.callewaert-vanlangendonck.com