Littala

Het essentiële idee achter Iittala is dat het merk mooie en functionele, duurzame producten wil leveren die het leven van alledag mooier en plezieriger maken – of het nu gaat om een gedekte tafel, de sfeer in huis of het opbergen van kleine spulletjes. Iittala voorwerpen zijn ontworpen om te worden gecombineerd – in een bestaande omgeving of met elkaar.

Wij zijn van mening dat mensen mogen verwachten dat het design dat zij kopen, een leven lang meegaat. Wij zien ook dat de wereld zich steeds meer bewust wordt van de waarde van blijvend design. Wij geloven dat kwaliteit nooit uit de mode raakt. Alle energie die wij hebben gestoken in kwaliteitsdesign, is het waard geweest: de Iittala collectie bestaat niet alleen uit nieuw design maar ook uit producten die al ruim 80 jaar op de markt zijn.

Wat ooit begon als een glasfabriek in Iittala, Finland, viert nu generaties van essentiële objecten die het dagelijkse leven van mensen verrijken. Wij vinden dat objecten onderscheidend, combineerbaar en multifunctioneel moeten zijn – blijvend design dat iedereen op zijn eigen manier gebruikt.

De vooruitstrevende filosofie van onze ontwerpers Kaj Franck en Alvar Aalto inspireert ons nog steeds om de essentie van Iittala voor altijd relevant te houden. Wij creëren niet zo maar mooie objecten. Wij geloven in tijdloos design dat nooit wordt weggegooid.