Reeds vele jaren zijn wij gefascineerd door onze Belgische meubelontwerpers.
Hoe deze met veel liefde voor hun materie, hout, staal, leder, stoffen… een meubel voor telkens een andere functie tot stand laten komen. Op zoek gaan naar de beste houtsoorten, leder gaan zoeken in een Belgische leerlooierij, blijft indrukwekkend.  Hoe ze materialen proberen plooien, vormen, kneden, tot uiteindelijk een “nieuw” gebruiksvoorwerp ontstaat, dat weldra voor vele jaren een plek krijgt in een nieuw interieur. Deze mooie duurzame producten, die met gemak de concurrentie van de massaproductie uit Zweden, China en Vietnam achter zich laten.
Onze filosofie draait dan ook om deze kunstige voorwerpen ontworpen én vervaardigd op eigen bodem.

Light My Table

Light My Table is een feestelijk lampensnoer, dat je simpelweg aan een bestaande tafel kan klemmen. Light My Table zorgt voor instant gezelligheid. De armatuur past op tafels tot 6 cm dik. Ze bestaat in twee versies: een snoer met 8 lampjes voor tafels tot 2m50 lang en een snoer met 9 lampjes voor tafels tot 3m lang.

Urban Wild

Urban-Wild.be is een kleurrijk tijdsloos design dat volledig geïntegreerd kan worden in elke levende omgeving. De collectie bestaat uit thuismeubelen en decoratieve stukken dat een uniek atmosfeer toevoegt in uw huis. We zijn geinspireerd door klassieke technieken, etnische vormen en kleuren.

De passie die Urban Wild over heeft voor unieke en warme kleuren zorgt ervoor dat elk interieur opnieuw opleeft.

Heerenhuis: Belgische meubelmakers uit Hoboken

De warmte van vakmanschap gecombineerd met de authenticiteit van natuurlijke materialen

Heerenhuis Manufactuur produceert echte kwaliteittafels, in alle maten en soorten, en steeds met massief hout.

Atelier Belge

In deze zoektocht kwamen wij terecht in Westmalle bij Atelier Belge. Een atelier die net een prachtige wandrek ontworpen had en het de naam “Loopholes” meegaven.

Een multifunctioneel rek dat via de verschillende modulaire apps, naar je eigen noden en persoonlijkheid kan gevormd worden. Zo wordt de loophole snel een verticale kruidentuin voor in de keuken, een heel praktische uitbreiding voor ieder bureau of een sfeerbrenger op het terras…
Net voorgesteld als primeur op Interieur te Kortrijk… we zijn dan ook trots om deze loophole bij ons te mogen presenteren.
www.atelierbelge.eu

Atelier Dubbeloo

Daarnaast ontmoeten we Atelier Dubbeloo in Westerlo, waar twee erg getalenteerde jonge mensen hun fascinatie voor hout, staal en leder tentoonstelden. Ze deden dit onder de vorm van heel stijlvolle kleerhangers, een prachtige tafel (met een stalen frame en een massief eiken blad) en bijhorende banken.

Een heel strakke buffetkast, die zich als een echt kunstvoorwerp aan ons ontplooide, vervolledigde het assortiment.
De kleerhanger en de tafel met bank behoren nu reeds tot onze collectie, de kast volgt tegen begin december.

www.atelierdubbeloo.be

Xavier Coenen

Met trots stellen wij ook de nieuwe modulaire kast van
Xavier Coenen “ MOMODUL” voor.
Deze houten kasten in blank berkenhout of afgewerkt met laminaat, kunnen continu aangepast worden aan de noden van de gebruiker.

Ze kunnen zo steeds verder gepersonaliseerd worden.
Er bestaan 3 basismodules, die uitgebreid kunnen worden met afzonderlijke segmenten.

Ook willen wij onze recente samenwerking met galerij callewaert-vanlangendonck benadrukken.
Yoeri Vanlangendonck en Brecht Callewaert focussen op modernisme en constructivisme rond Art Abstrait, Art Construit, Formes,
G58 en de Nieuwe Vlaamse School.

De galerie verzamelt en promoot avant-garde kunstenaars na 1945.
Op 18mei openen ze hun 3de gallerij in de Sint-Jacobstraat te Antwerpen.

www.callewaert-vanlangendonck.com