Wij verkopen een natuurlijk product en willen daar graag zorgzaam mee omspringen.

Hier voor zitten wij in een constante evolutie waarbij we iedere dag opnieuw op zoek gaan naar verdere verfijning.
Sinds een hele poos hanteren wij de volgende principes:

Wij kopen voor meer dan 90% bloemen en planten bij lokale kwekers ( België, Nederland, Frankrijk,..)

waarbij we trachten te vermijden om bloemen te kopen in landen zoals Ecuador of Colombia waar men erg vervuilende vliegtuigen nodig heeft om het product hier te krijgen
Voor een groot deel lukt dit in België alleen (vooral bij planten) voor een ander deel beroepen we ons op buurlanden omdat anders het aanbod in sommige perioden van het jaar in het gedrag zou komen.

Wij verpakken onze bloemen voor het grootste deel in kraft-verpakking.

Zowel de verpakking van onze boeketten, planten als de draagtassen zijn zo vervaardigd.
Kraft is biologisch afbreekbaar en recycleerbaar

Sinds een aantal jaren hanteren wij een streng recyclageprogramma in onze zaak

Iedere week brengen wij al ons afval naar een kmo-recyclagepark
Alles wordt afzonderlijk aangeboden: groenafval, plastiek potjes (planten), plastiek hoezen van rond de bloemen, papier/karton,…
In dit zelfde programma bieden wij al onze klanten aan om hun verslenste boeketten/planten terug naar onze winkel te brengen, waarna wij deze ook toevoegen aan ons programma. Bij leveringen aan bedrijven en bij abonnementen hanteren wij deze regel al vele jaren.

Bij de aankoop van potterie, vazen, decoratie-artikelen proberen wij steeds zorg te dragen voor producten die binnen Europa vervaardigd worden en dus over de weg tot bij ons kunnen geraken.

Sinds een hele poos bieden wij een vaas aan in volledig gereclycleerd glas waarbij steeds meer en meer klanten kiezen om een boeket aan te kopen met een vaas in plaats van een bloemstuk te kopen in erg vervuilende oasis. Wij beseffen dat er nog een lange weg af te leggen is, maar proberen ons eigen steentje bij te dragen aan een zuiverder milieu……..